Бензема отива на съд заради секс записа с Валбуена


Бензема отива на съд заради секс записа с Валбуена
Снимка: Getty Images/Guliver

3432 0

Нападателят на Реал Мадрид Карим Бензема ще бъде изправен пред съда в дело за съучастничество в опит за рекет по случай, свързан със секс касета, която включва бившия му съотборник във Франция Матьо Валбуена, съобщиха френски прокурори.

33-годишният Бензема изигра 81 мача за националния отбор на „петлите“, но не е бил викан в тима, след като аферата излезе наяве през 2015. Той е обвинен в участие в сценарий за изнудване на пари от Валбуена, заплашвайки да направи видеото публично достояние. Четирима други души също ще бъдат съдени по случая. Бензема оспорва решението, казвайки, че полицейски служител е използвал нечестни методи, за да го въвлече в аферата.

Валбуена, който има 52 мача за Франция и сега играе за гръцкия Олимпиакос, получил обаждане от изнудвач, който го заплашил с публикуване на записа, и се обадил на полицията. Бензема има 261 гола за Реал след присъединяването си към испанския гигант през 2009 и бе с ключова роля за тима, който спечели четири пъти Шампионска лига оттогава насам. Той и Валбуена бяха съотборници в националния отбор по време на аферата и бяха в състава на „петлите“ за Световното първенство в Бразилия през 2014.

Но нито един от двамата играчи не бе избран от селекционера Дидие Дешан за Евро 2016 на домашна почва, където Франция отстъпи на Португалия в спора за трофея. И двамата бяха оставен извън състава и за Мондиал 2018 в Русия за сметка на по-млади играчи, включително нападателя на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе, сформираха атаката на французите. Адвокатът на Бензема Силван Кормие сподели, че не е изненадан, че случаят е отведен до съда, но каза, че решението е „толкова абсурдно, колкото и се очакваше“.

Преди време пък бившият агент на Карим Бензема - Лео де Соуса, се обърна към съда с твърдение, че френският нападател се е опитал да го отвлече заедно с негови роднини (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички