Карим Бензема продължава да изумява след "ерата Роналдо"


Карим Бензема продължава да изумява след "ерата Роналдо"
Снимка: Getty Images/Guliver

1208 0

Трансферът на Кристиано Роналдо от Реал Мадрид в Ювентус през лятото на 2018 г. бележи "Преди и след" за Карим Бензема. Той винаги е бил способен да вкарва голове, но преди бе фокусиран върху асистенциите към португалската суперзвезда.

Тъй като Роналдо вече го няма, Бензема пое отговорността за отбелязване на голове и всичко се развива добре. Той има 69 гола, откакто Роналдо напусна и със сигурност скоро ще удари 70.

През 2018/19 г. френският нападател вкара 30 пъти във всички надпревари. През 2019/20 той се разписа 27 пъти, а в настоящата кампания той вече има 12. 

Да отбележиш 69 пъти за два сезона и половина е много впечатляващо и нападателят никога не е стигал до подобна цифра от пристигането си в Реал Мадрид през 2009 г. През първите си три сезона той реализира 67 гола. През следващите си три той имаше 66. През трите сезона преди напускането на Роналдо, в които Реал Мадрид печели Шампионска лига всеки сезон, Бензема отбелязва 59 пъти.

Сега той има 69 за два сезона и половина, като в момента е средно 0,6 гола на мач. Бензема се превърна в лидер в атаката и си поставя важни цели, като стигна тези голове без дори да изпълнява дузпите, след като Серхио Рамос взе тази задача след напускането на Роналдо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички