Бензема предизвика дебат във Франция: Ще изпревари ли Платини като трети най-добър френски голмайстор?


Бензема предизвика дебат във Франция: Ще изпревари ли Платини като трети най-добър френски голмайстор?
Снимка: Getty Images/Guliver

1206 0

Във Франция продължават да наблюдават впечатляващите изяви Карим Бензема, въпреки факта, че той няма да играе отново за националния отбор. И сега има въпрос кога точно той ще изпревари Мишел Платини като третия французин с най-много голове.

Той се появи на футболната сцена като голмайстор и суперзвезда в Лион, а след това показа, че да жертва собствените си голове за доброто на отбора в Реал Мадрид, като позволи Кристиано Роналдо да обере всички похвали.

След напускането на Роналдо през 2018 г. обаче зависимостта от Бензема се е увеличила и той всъщност вече се доближава до ролята, която имаше в Лион. Той със сигурност трябва да се счита сред един от най-добрите нападатели във френската история, въпреки че международната му кариера приключи през 2015 г. с рекорд от 27 гола в 81 мача.

Голът на Бензема срещу Ейбар го превърна в най-добрия френски голмайстор в топ първенство на Европа с един-единствен клуб, надминавайки 175-те попадения на Тиери Анри с Арсенал. Платини вкара 354 гола в кариерата си, което означава, че Бензема се нуждае от само още два, за да изскочи преди бившия президент на УЕФА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички