Килиан Мбапе ще е принуден да търси нов агент точно преди потенциален трансфер в Реал Мадрид


Килиан Мбапе ще е принуден да търси нов агент точно преди потенциален трансфер в Реал Мадрид
Снимка: Getty Images

853 0

До края на този сезон Килиан Мбапе ще трябва да вземе важно решение за бъдещето си. Договорът му с Пари Сен Жермен изтича в края на сезона, а след като Реал Мадрид дебне за всяка удобна ситуация, то той трябва да вземе решение за следващия си ход в кариерата.

Френският национал трябваше да направи подобен през 2022 г., когато в крайна сметка отказа Реал Мадрид в полза на удължаването на престоя си в ПСЖ. Този път обаче нещата ще бъдат различни за 24-годишния футболист, тъй като той вече няма да може да разчита на познато лице в екипа си.

Ще окаже ли това влияние на бъдещето на Мбапе?

Майката на Мбапе, Файза Ламари, е негов агент, откакто направи пробив във футбола, но както Marca съобщи, това няма да е още дълго така. Ламари няма необходимия лиценз, за да бъде агент след новото законодателство, прието от ФИФА, което означава, че Мбапе трябва да търси нов представител.

Ламари може отново да стане регистриран агент, но не по-рано от следващия май. Това означава, че Мбапе трябва да диктува собственото си бъдеще дотогава или да намери нов човек, който да отговаря за него. Предвид решението, пред което е изправен относно бъдещето си, тези развития далеч не са идеални.

Остава да видим дали тези промени ще имат значителен ефект върху бъдещето на Мбапе. Изглежда все по-вероятно той да се присъедини към Реал Мадрид следващото лято, не е ясно дали потенциална смяна на агент ще повлияе на това решение. Вече един от шефовете в Реал се изказа за Мбапе, като намекна, че наближава времето да играе в Мадрид.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички