Бащата на Лионел Меси с официално изявление: Няма клауза от 700 млн. евро, съди Ла Лига (СНИМКА)


Бащата на Лионел Меси с официално изявление: Няма клауза от 700 млн. евро, съди Ла Лига (СНИМКА)
Снимка: Getty Images/Guliver

3307 0

Стана много напечено около Барселона и Лионел Меси, защото бащата на шесткратния носител на "Златната топка" - Хорхе, пусна официално изявление, в което разкрива някои подробности около договора на своя син с каталунците.

Според него няма подобна клауза за 700 милиона евро, която отборите, желаещи да привлекат Меси, трябва да заплатят. Нещо повече, в момента адвокатите на аржентинеца изучават възможността да осъдят президента на Ла Лига Хавиер Тебас заради разпространението на тази невярна информация.

"Не знаем кой контракт е бил обект на анализ от страна на Ла Лига, и не знаем какви са основите, на които е базирано заключението, че има възможност да се използва клауза за разтрогване на договора (бел.ред – клаузата за 700 милиона евро), ако играчът реши да потърси раздяла едностранно, считано от края на сезон 2019/20.

Това е сериозна грешка от ваша страна. Буквално в споразумението между играч и клуб е написано в точка 8.2.3.6: „Тази компенсация не важи при разтрогване на контракта по еднолично решение на играча, считано след края на спортния сезон 2019/20.

Без да са взети под внимание други права, които са част от контракта и които пропускате, очевидно е, че клаузата за компенсация в размер на 700 милиона евро, заложена в предишната точка 8.2.3.5, изобщо не е приложима" - се споменава в документа.

Междувременно, Иван Ракитич покани Меси в Севиля и обеща, че ще му се намери място.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички