Бартомеу: Ще изискаме записа и ще предприемем мерки за дузпата в Ел Класико


Бартомеу: Ще изискаме записа и ще предприемем мерки за дузпата в Ел Класико
Снимка: Getty Images/Guliver

1180 0

Президентът на Барселона Хосеп Бартомеу коментира дузпата във вратата на своя тим в дербито срещу Реал Мадрид. В него каталунците загубиха с 1:3. Реферът на двубоя свири наказателния удар след фаул на Клеман Ленгле срещу капитана на "белите" Серхио Рамос. Според Бартомеу има аудиозапис, който доказва, че защитникът на Реал първи е нарушил правилата.

"Разбрах, че има аудиозапис, на който асистент реферът казва, че Рамос първи е нарушил правилата срещу Ленгле. Смятаме да поискаме тези записи и да защитим нашите интереси. Изложихме претенции, защото не може така критериите за работата на ВАР да се различават от мач на мач. Ако е имало такъв разговор между съдиите, искаме да разберем как главният рефер взе решение за назначение на дузпа. Искаме футболът да бъде честен и ако аудиозаписът потвърди всичко, ще помолим Испанската футболна федерация да предприеме някакви действия", заяви президентът на каталунците, цитиран от "Mundo Deportivo".

"Съветът на директорите на Барселона подкрепя въвеждането на съвременни технологии във футбола, но искаме резултатите да бъдат възможно най-справедливи. През последните месеци останахме недоволни от работата на ВАР. Много клубове също се оплакаха от това и разбираме, че в момента тази система не се използва по всички норми за справедливост и етика", допълни Бартомеу. А ето повече подробности за скандала с дузпата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички