Барселона с най-лошия си старт в Ла лига от 25 години насам


Барселона с най-лошия си старт в Ла лига от 25 години насам
Снимка: Getty Images/Guliver

1021 0

Поражението от Реал Мадрид в Ел Класико показа, че Барселона все още е в период на трансформация под ръководството на Роналд Куман. Въпреки положението за дузпата на мадридчани, от което в Каталуния недоволстват, трябва да се отбележи, че отборът в последните 20 минути на срещата не успя по никакъв начин да реагира.

Сега Барса има три мача без победа в Ла Лига след равенството срещу Севиля и загубите от Хетафе и Мадрид. Това след като започнаха впечатляващо с победи срещу Виляреал и Селта Виго. Това е същото начало на сезона, както миналата година при Ернесто Валверде, когато загубите срещу Атлетик и Гранада, и равенството срещу Осасуна бяха допълнени с победи срещу Реал Бетис и Валенсия.

Барса започна толкова зле, колкото през сезон 1994/95 г., когато Куман все още играеше за клуба и се взимаше само две точки за победа, а не три. Тогава каталунците стартират кампанията на гърба на една смирителна финална загуба от Шампионска лига с 4 0 от Милан в Атина, която внезапно сложи край на славната ера на "Dream Team" - подобно на загубата на Барса с 8:2 от Байерн Мюнхен това лято.

Оттогава Барса винаги започва по-добре през първите пет мача. Най-добрите им стартове дойдоха през 1997/98 (Луис Ван Гаал), 2009/10 (Пеп Гуардиола), 2012/13 (Тито Виланова), 2013/14 (Херардо 'Тата' Мартино) и 2017/18 (Валверде), когато те спечели всичките пет мача. През всички тези сезони, с изключение на един, под ръководството на Тата те спечелиха и лигата. Междувременно, въпреки очакванията Хосеп Мария Бартомеу да подаде оставка, той не го стори - ето какво заяви.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички