Скандал в Ла Лига: Съдията от Ел Класико получил информация, че Рамос прави фаул, но все пак дал дузпа за Реал


Скандал в Ла Лига: Съдията от Ел Класико получил информация, че Рамос прави фаул, но все пак дал дузпа за Реал
Снимка: Getty Images/Guliver

2725 0

Най-взривоопасният двубой в испанския футбол - Ел Класико между Барселона и Реал Мадрид, все още провокира шум около себе си, въпреки че двата тима премериха сили преди два дни (в събота) и "кралския клуб" надделя с 3:1.

Нещо повече - в Ла Лига назрява скандал, а причината за това е дузпата, която футболистите на Зинедин Зидан получиха след нарушение на Клеман Ленгле срещу Серхио Рамос. Именно капитанът на Реал се нае с изпълнението ѝ и направи резултата 2:1 за своя тим.

В реално време главният съдия Хуан Мартинес Мунуера не отсъди нарушение, но след това му бе съобщено да прегледа ситуацията. Той изгледа видео на случилото се няколко пъти, след което прецени да посочи бялата точка за изпълнение на 11-метров наказателен удар.

Испанското издание Deportes Cuatro обаче пусна аудио, в което се чува как помощникът на страничната линия информира Мунуера, че Рамос първи е извършил нарушение (вижте видеото по-долу и преценете дали е така). Marca цитира думите на страничния рефер към Мунуера по следния начин:

"Още повече, че Рамос хваща фланелката на Ленгле първи. Това е фаул на Рамос, това е фаул на Рамос" - като първото изречение е от източник Deportes Cuatro, а второто от Cadena SER. Дори се появи информация, че от Барселона са изискали тези записи.

Междувременно проблемите за Зидан продължават, тъй като още един играч на Реал на проблемна позиция се контузи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички