Видео от DAZN


Бартомеу: От първия ден Меси казваше, че заплатите им трябва да се намалят


Бартомеу: От първия ден Меси казваше, че заплатите им трябва да се намалят

729 0

Президентът на Барселона Хосеп Бартомеу разкри подробности около процеса по намаляването на заплатите на играчите от първия тим. Както е известно, с първото си изказване по темата, преди намалението да стане факт, босът на каталунците разгневи голямата им звезда Лионел Меси.

"Моделът "Барселона" не е застрашен, клубът не се управлява лошо. Просто намалението беше необходимо. Меси от първия ден, когато започнахме да обсъждаме въпроса, казваше, че заплатите трябва да се намалят. Съгласието за намаляване е жест, който демонстрира предаността на футболистите към клуба", заяви Бартомеу, цитиран от "Sport".

"Бихме били безотговорни ръководители, ако не се бяхме съгласили на понижение на заплатите. Икономическата ситуация е трудна, необходимо е да се вземат всички мерки за защита на клуба. Клубът не рискува нищо. Това е един от най-големите клубове в света, който непрекъснато се разраства. Трябваше да се адаптираме към разходите и доходите, които сега бяха намалени", допълни той. А какво изясни за заплатите Меси вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички

Видео от DAZN


Реклама

Избрано от Други


Диего Марадона си отишъл с две болки в сърцето

Футболната легенда Диего Марадона, когото загубихме днес, си е отишъл с болка в душата. Две неща са тежали на...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама