Бартомеу: От първия ден Меси казваше, че заплатите им трябва да се намалят


Бартомеу: От първия ден Меси казваше, че заплатите им трябва да се намалят
Снимка: Getty Images/Guliver

2152 0

Президентът на Барселона Хосеп Бартомеу разкри подробности около процеса по намаляването на заплатите на играчите от първия тим. Както е известно, с първото си изказване по темата, преди намалението да стане факт, босът на каталунците разгневи голямата им звезда Лионел Меси.

"Моделът "Барселона" не е застрашен, клубът не се управлява лошо. Просто намалението беше необходимо. Меси от първия ден, когато започнахме да обсъждаме въпроса, казваше, че заплатите трябва да се намалят. Съгласието за намаляване е жест, който демонстрира предаността на футболистите към клуба", заяви Бартомеу, цитиран от "Sport".

"Бихме били безотговорни ръководители, ако не се бяхме съгласили на понижение на заплатите. Икономическата ситуация е трудна, необходимо е да се вземат всички мерки за защита на клуба. Клубът не рискува нищо. Това е един от най-големите клубове в света, който непрекъснато се разраства. Трябваше да се адаптираме към разходите и доходите, които сега бяха намалени", допълни той. А какво изясни за заплатите Меси вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички