Бартомеу не може да пресметне колко ще загуби Барселона заради кризата


Бартомеу не може да пресметне колко ще загуби Барселона заради кризата
Снимка: Gulliver/GettyImages

1945 0

Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу внесе допълнително разяснения относно състоянието на клуба и как ще се отрази пандемията от коронавирус на финансовото състояние. Както вече е известно, играчите се съгласиха да намалят заплатите си със 70%.

А на въпрос от Sport колко ще са загубите на Барселона, Бартомеу отговори: "Зависи от това колко дълго ще продължи. От 14 март не изкарваме пари. Не продаваме билети, всичко е затворено, няма двубои, нищо. Сега се опитваме да управляваме разходите, които имаме. Като всичко започне отново, ще пресмятаме какво сме загубили".

"Барселона не е в опасност, в никакъв случай. Нито един клуб в света на печели повече. Ние сме различни от останалите клубове, които имат само приходи от тв права и билети. Имаме училищата, музея. В момента направихме това, което и други отбори направиха като Ювентус, Байерн, Лион, Атлетико", допълни Бартомеу. Според него кризата ще окаже влияние и на трансферия пазар, като играчите ще прибегнат до размяна на играчи. А защо преговорите с играчите за намаляване на заплатите са се проточили толкова - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички