Меси сподели кои са 15-те най-перспективни млади играчи във футбола


Меси сподели кои са 15-те най-перспективни млади играчи във футбола
Снимка: Guliver/GettyImages

15774 0

Мегазвездата на световния футбол Лионел Меси разкри кои са 15-те най-големи таланти във футбола. Той сложи 4-ма играчи от английската Висша лига в класацията, 5 футболисти от испанската Ла Лига и 3-ма от германската Бундеслига.

Прави впечатление, че отсъства едно от най-нашумелите имена през този сезон - норвежкият нападател Ерлинг Холанд, който прави фурор както в Шампионска лига (където участието му вече приключи), така и в първенствата, в които игра. Сезонът за него започна с екипа на Ред Бул Залцбург, но през зимния трансферен прозорец премина в Борусия Дортмунд.

Други липси са двете бразилски перли в състава на кръвния враг Реал Мадрид - Винисиус Жуниор и Родриго Гоеш. Припомняме, че именно първият донесе победата на "кралския клуб" в последното издание на Ел Класико, като реализира първия гол към края на двубоя при победата с 2:0.

В класацията попада Трент Александър-Арнолд. Младият десен краен защитник на Англия бе част от състава на Ливърпул, който спечели миналогодишното издание на Шампионска лига, след като на полуфиналите отстрани именно Барселона след обрат от 0:3 след първия двубой. Трент имаше ключова роля във втория двубой, като негово бързо изпълнение на ъглов удар остана за историята.

Вторият, който попада там, логично, е Килиан Мбапе. Вече свикнали с огромната класа на французина, сякаш забравяме, че той е само на 21 години. Повече от вероятно е скоро да стане директен съперник на Меси в Ла Лига, като премине в Реал Мадрид.

Джейдън Санчо също няма как да не попадне в тази класация. Младият английски национал се отличава с впечатляващо развитие с всеки следващ сезон, като това не остава незабелязано и той вече е желан от европейските грандове. Най-сериозен кандидат е Манчестър Юнайтед. С какво е толкова специален Санчо?

Вижте кои са останалите 12 футболисти, определени от Лионел Меси като най-перспективните младежи - в тази галерия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички