Реал Мадрид ще сондира пазара за краен защитник


Реал Мадрид ще сондира пазара за краен защитник
Снимка: Getty Images

1133 0

Испанският шампион Реал Мадрид ще търси подсилване на левия бек по време на летния трансферен пазар. Карло Анчелоти към този момент има две опции там – Давид Алаба и Ферлан Менди, но Нюкасъл Юнайтед иска да закупи френския бранител, макар той да е твърд титуляр на този пост за „лос меренгес“.

Алаба му се явява алтернатива, но той по-често оперира в средата на защитата с Едер Милитао и Антонио Рюдигер. В резултат на това „лос бланкос“ иска да вземе нов играч на тази позиция и такъв ще бъде търсен.

Според испанската преса европейският шампион е идентифицирал Алфонсо Дейвис от Байерн Мюнхен и Алехандро Грималдо от Бенфика за тази позиция. Въпреки редицата травми Дейвис е ключов играч в отбора на бавараците, като има шест гола и 21 асистенции в 134 мача от всички турнири.

Канадският национал може да играе на всяка една позиция отляво има две години и половина по своя контракт, което може донякъде да бъде проблем за Реал, ако го пожелаят. След като Люка Ернандес получи контузия на коляното на Мондиал 2022, то клубът от Мюнхен вече взе Дейли Блинд за негов заместник до края на сезона.

Според Fichajes най-реалистична опция за мадридчани би бил Грималдо от Бенфика, като договорът на 27-годишния футболист изтича в края на този сезон. Левият бек има 20 мача за португалците във всички турнири през този сезон, като е вкарал три пъти и е подал за пет други попадения. А какво изпитание предстои за столичани, разберете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички