Барселона смята да си върне пратения под наем Аленя


Барселона смята да си върне пратения под наем Аленя
Снимка: Getty Images/Guliver

27854 0

Барселона възнамерява да си върне през лятото един от играчите, които са пратени под наем. Става дума за полузащитника Карлес Аленя, който играе в Бетис този сезон. Треньорът на каталунците Кике Сетиен смята, че младият футболист ще му бъде полезен през новия сезон.

На "Камп ноу" са наясно, че ще имат трудно лято, предвид липсата на финансови средства във всички клубове заради коронавируса, и искат да извлекат максимума от собствените си играчи, твърди "Спорт". Аленя беше пратен под наем по негово искане, тъй като се бе уморил да чака игрови шансове в Барселона и искаше повече минути на терена. Тогава обаче Барселона го е уверила, че има планове за него в бъдеще и ще поддържа контакт с представителите му.

От клуба плануват това лято да се разделят с Иван Ракитич и Артуро Видал и да вземат един халф. Сетиен иска да има достатъчно играчи в средата и смята, че Аленя може да бъде много полезен, тъй като играе добре между линиите и познава играта на "блаугранас". Младокът ще има по-малко конкуренция и повече игрови минути. Идеята на Сетиен е халфът да започне в първия тим и през януари ситуацията ще бъде преценена. А кой е набелязан в защита вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички