Роналд Куман: Меси е минало, ние гледаме напред


Роналд Куман: Меси е минало, ние гледаме напред
Снимка: Getty Images

2247 0

Наставникът на Барселона Роналд Куман призна, че всички в каталуснкия клуб трябва да гледат напред, а не към миналото, което бе тясно свързано с Лионел Меси. Както е известно, преди броени дни аржентинската звезда напусна като свободен агент Барса, за да подсили Пари Сен Жермен, след като "блаугранас" нямаше как да изпълни финансовите критерии, наложени от Ла Лига.

Но Куман заяви, че е време да се погледне в бъдещето, тъй като предстои среща в неделя у дома срещу Реал Сосиедад.

"Болезнено е за всички фенове на Барселона, като се има предвид това, което Меси е направил за клуба, но не можем да живеем в миналото. Развълнуван съм за новия сезон и се надявам и феновете да са ентусиазирани. Трябва да живеем в настоящето, а не в миналото", каза Куман на пресконференция.

"Хората говорят много за Меси и това е нормално заради това колко ефективен той и заради неговите качества. Няма да го имаме повече, но все още имаме много силен отбор. Сега няма извинения, имаме мачове и точки за победа", добави специалистът.

Барселона все пак успя да картотекира новите попълнения Ерик Гарсия и Мемфис Депай, след като Жерард Пике се съгласи да намали заплатата си, за да помогне на клуба да бъде в съответствие с правилата за финансовия феърплей на Лигата.

Клубът обяви, че Пике се е съгласил да намали "значително" заплащането си, като добави, че са разговаряли с другия капитан на каталунците Серхио Бускетс, Жорди Алба и Серхи Роберто за намаляване на възнагражденията, за да улеснят финансовите проблеми на клуба.

"Всички знаем положението на клуба и че той се нуждае от помощ, така че трябва да оцените отношението на Жерард, на Роберто и Бускетс. Това доказва, че те са истински мъже", коментира Куман.

Нидерландецът добави, че Педри и Ерик Гарсия ще бъдат на разположение за мача срещу Реал Сосиедад, въпреки че играха на финала на олимпийските игри в Токио миналата седмица след изтощителната кампания на Евро 2020 с националния отбор.

Но все още липсват някои важни играчи начело с вратаря Марк-Андре тер Щеген, възстановяващ се от операция на коляното, нападателят Усман Дембеле е с мускулен проблем, а новото попълнение Серхио Агуеро се очаква да отсъства до октомври.

Куман заяви, че отборът му се нуждае от нов нападател.

"Трябва да привлечен нов нападател, ако е възможно. Искам да добавя, че обичам Антоан Гризман. Гризман трябва да направи крачка напред. Разбирам, че той може да заеме позицията на Меси, това е предимство за него, каза още треньорът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички