Стоичков и още 12 легенди избират "Златния играч" за 2021 г.


Стоичков и още 12 легенди избират "Златния играч" за 2021 г.
Снимка: Ilian Telkedzhiev / LAP.bg

1910 0

Българската футболна легенда Христо Стоичков ще участва в определянето на носителя на една сравнително нова награда в този спорт. Става дума за "Златният играч", която е проект на италианската медия "Tuttosport". Тя се връчва на футболист над 21 години, който се е представил най-силно през изминалата година и играе в Европа.

Кой ще вземе приза се определя чрез гласуване на 13 големи футболисти - световни шампиони, европейски първенци, носители на "Златната топка" и на "Златната обувка", както и шампиони на Копа Америка. Според "Tuttosport" в понеделник ще бъдат обявени номинираните, а наградата ще се връчи през декември.

Стоичков коментира пред италианската медия кои са любимите му футболисти от настоящия национален отбор на "адзурите". "Освен Бонучи и Киелини, двама страхотни защитници, имам слабост към Киеза, той е бърз и плашещ!", коментира българинът и посочи, че очаква "скуадрата" да се класира за Световното първенство в Катар през 2022 г., защото "Световното първенство се нуждае от Италия". Наскоро Камата коментира най-голямата индивидуална награда във футбола - Златната топка". 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички