Барселона стиска палци да се разведе със скъпоплатената резерва Жерар Пике


Барселона стиска палци да се разведе със скъпоплатената резерва Жерар Пике
Снимка: Getty Images

1360 0

В Барселона стискат палци, че Жерар Пике ще спази обещанието си да се оттегли от професионалния футбол. На „Камп Ноу“ се надяват, че легендарният защитник ще го направи, ако алтернативата е да търка резервната скамейка, съобщава „Sport“.

Мястото на Пике тотално изстина след трансферите на Андреас Кристенсен и Жул Кунде през това лято. В състава са и по-младите Роналд Араухо и Ерик Гарсия. Изданието допълва, че в създалата се конкуренция Жерар изглежда, че няма място в отбора.

Поради тази причина на „Камп Ноу“ се надяват той да се съгласи да прекрати договора си с клуба по взаимно съгласие. По този начин Барселона ще си спести 45 евро годишно от възнаграждението на 35-годишния бранител.

Той има действащ договор до лятото на 2024 година. „Блаугранас“ обаче не могат да си позволят да държат в отбора толкова скъпа резерва.

Бившият испански национал и преди е намеквал, че ще се оттегли, ако стане излишен.

„Ударихме дъното. Ако трябва да напусна, за да дойде свежа кръв, то аз ще го направя. Ако (тогавашният треньор) Куман ми каже да напусна утре, аз ще се оттегля от футбола. Няма да играя в друг клуб и ще приключа кариерата ми в Барселона, вместо да бъда просто една резерва", каза Пике след поражението с 2:8 от Байерн Мюнхен през 2020 година.

А ето защо Жул Кунде е избрал Барса пред Челси.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички