Барселона стартира процедурата за вот на недоверие срещу Бартомеу


Барселона стартира процедурата за вот на недоверие срещу Бартомеу
Снимка: Guliver/GettyImages

1200 0

Испанският колос Барселона е създал комисия, която да провери дали ще се гласува вот на недоверие срещу настоящия борд и неговия президент Хосеп Мария Бартомеу. Това става ясно от официално изявление на клуба, в което се съобщава, че са предприети нужните стъпки, за да се осъществи евентуален вот на недоверие срещу борда на директорите и президента.

Припомняме, че преди няколко седмици група от членове, подкрепени от кандидати за президентските избори догодина, събраха над 20 000 подписа на членовете, за да се състои въпросния вот на недоверие. Днес ръководството на каталунците информира, че ще се осъществи проверка на предложеното гласуване и ако не се установи нищо нередно, ще се проведе искания вот на недоверие.

"Според устава на клуба е създаден комитет за гласуване на вот на недоверие, сформиран от двама членове на борда, първите двама членове, подписали петицията и делегат от каталунската футболна федерация", пише ръководството на Барса на клубния сайт.

"Комисията ще се срещне във вторник, 29 септември. След максимум 10 дни ще проверят дали предложението отговаря на изискванията за провеждане на гласуване, особено по отношение на това дали е подадено по правилните причини и има подкрепата на необходимия брой от членовете", се казва още в изявлението.

Наскоро Бартомеу даде пространно интервю пред клубния сайт, в което говори по наболелите теми около Барселона (подробности вижте тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички