Адвокат загуби работата си след съветите към Меси как да напусне Барселона


Адвокат загуби работата си след съветите към Меси как да напусне Барселона
Снимка: Getty Images/Gulliver

1562 0

Адвокатът Хорхе Пекурт е напуснал адвокатската кантора Cuatrecasas и според 2Playbook причината за напускането е свързана с решението му да посъветва Лионел Меси в опита му да напусне Барселона миналия месец. В резултат на това Барса вече е прекратила работните си отношения с кантората.

Източници на 2Playbook в адвокатската кантора, потвърждават напускането на Пекур, въпреки че други източници, близки до компанията, го отдават на факта, че той е решил да „създаде собствена компания, която да продължи да съветва професионални спортисти, което прави повече от 20 години". Пекур, който беше партньор във фирмата, е експерт в спортното право и има богат опит в работата с клубове и компании по целия свят.

За първи път името му се появи в медиите, когато беше посочен като адвокат, съветващ Меси как да напусне Барса. Първата му стъпка беше да изпрати известния факс, в който играчът обяви, че ще изпълни клауза, която му позволява да напусне клуба.

Адвокатите, консултирани в този момент, почувстваха, че този ход е агресивен и че Cuatrecasas щеше да го предприеме само ако има ясна съдебна битка и може да докаже, че Меси е свободен да напусне. Те обаче не го направиха и няколко седмици по-късно Меси обяви, че ще остане в Барса поне до края на договора си, който изтича през юни 2021 г. А какво обясни Роналд Куман за новата роля на Меси в отбора - може да видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички