Барселона ще изгуби космическа сума пари след напускането на Меси


Барселона ще изгуби космическа сума пари след напускането на Меси
Снимка: Getty Images

9535 0

Барселона е напът да загуби сериозни пари след шокиращата раздяла със своя голмайстор и талисман Лионел Меси. Въпреки че Меси се съгласи с 50-процентно намаляване на заплатата си, клубът не успя да регистрира новия му договор. Сега аржентинецът изглежда готов да подпише с Пари Сен Жермен.

Барса е в тежко финансово положение и загубата на Меси, имайки предвид невероятната му глобална привлекателност, ще ги удари както на терена, така и извън него. Според Brand Finance, напускането на Меси може в крайна сметка да струва на блаугранас колосалните 137 милиона евро заради "марката", която представлява Меси за клуба.

От изданието изчисляват загуба от 17 милиона евро в дните на мачовете на Барса, защото е съвсем ясно, че Меси е звездната атракция от години и имаше привърженици, които се трупаха на "Ноу Камп" само за да го видят на терена.

Освен това не е тайна, че Меси е отговорен за по-голямата част от продажбите на фланелки на Барселона и без него се очаква те да доведат до загуби от 43 млн. евро. Разбира се, тази загуба ще бъде печалба на ПСЖ. Френските гиганти, които са готови да дадат на Меси номер 19, без съмнение ще очакват продажбите на тениски с името на аржентинеца да скочат до небесата.

Търговските и спонсорските възможности на Барса също ще бъдат ударени, като клубът потенциално очаква да загуби 77 милиона евро и по това перо.

Междувременно стана ясно с каква продължителност ще е договорът на Меси в Барселона (вижте тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички