Барселона да внимава! Без почивка: Педри почва веднага с тренировките


Барселона да внимава! Без почивка: Педри почва веднага с тренировките
Снимка: Getty Images

2930 0

В Барселона вярват, че младият полузащитник Педри е бъдещето на клуба, още повече, след като се стигна до сътресението с легендата Лионел Меси. Младият испанец ще се включи към тренировъчния процес на отбора в сряда, 11 август.

В Барселона обаче трябва да са много, много внимателни. Педри изигра цели 73 мача през миналия сезон. Дебютната му година при представителния отбор на каталунците всъщност се оказа изключително натоварена откъм игрово време, като Роналд Куман бързо повярва в халфа и го наложи като титуляр.

След изтощителния от наблъсканите в календара двубои Педри се насочи към Европейското първенство по футбол, където вече бе заслужил вярата и на националния селекционер Луис Енрике, като игра до полуфиналите с Испания. А "черешката на тортата" бяха и Олимпийските игри в Токио. На тях олимпийският отбор на Испания стигна още по-далеч, което значи и още повече мачове, след като страната загуби във финала от Бразилия след продължения.

Ще бъде любопитно дали Роналд Куман няма да му даде повече почивка в началото на сезона откъм мачове, тъй като феновете на Барселона вече се притесняват. Много вярва се вкарва в това, че той е млад, но е изключително рискувано да се постави такова напрежение върху тяло, което все още не е физически завършено и тепърва ще се развива много.

Преди време Андерсон имаше същия проблем, когато носеше фланелката на Манчестър Юнайтед през 2008 година. Тогава изигра много мачове, преди да отиде на Олимпийските игри в Токио и да се завърне без никаква почивка. Неговата физика не бе същата никога повече.

Междувременно стана ясно кой ще поеме капитанската лента от Лионел Меси в Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички