Заради удара с Лионел Меси: ПСЖ "изкара на пазара" поне 10 футболисти


Заради удара с Лионел Меси: ПСЖ "изкара на пазара" поне 10 футболисти
Снимка: Getty Images/Guliver

8717 0

Изглежда сякаш френският гранд ПСЖ ще сформира още по-звезден отбор и ще има наистина повече от впечатляващи футболисти за новия сезон, след като ще прибави към бижутата си най-голямото такова - Лионел Меси.

Очаква се 34-годишният аржентинец да подпише договор за две години, който да бъде и с опцията за удължаване с още една. Според "Атлетик" той ще получи 21 милиона паунда при подписването като бонус, а след това същата сума всяка година от престоя му в Париж.

Френският вицешампион обаче ще трябва да се раздели с някои свои играчи, като медиите в страната заключиха, че столичани са изкарали най-малко 10 играчи на трансферния пазар. От клуба са готови на преговори с клубове за Абду Диало, Тило Керер, Идриса Гей и Рафиня.

Твърди се, че дори и Андер Ерера и Мауро Икарди могат да бъдат споразумени, въпреки че желанието и на двамата е да останат в този отбор на ПСЖ. Трябва да се отбележи, че има несигурност и покрай договора на друга мегазвезда Килиан Мбапе. Контрактът му изтича след година и парижани трябва да внимават, защото изглежда много вероятно да го изпуснат като свободен агент. Всички в клуба обаче се надяват, че привличането на Меси ще го убеди да остане и да преподпише.

Както е известно, преди Меси в ПСЖ през това лято вече бяха привлечени бившите играчи на Реал Мадрид, Ливърпул и Милан - съответно Серхио Рамос, Жоржиньо Вайналдум и Джанлуиджи Донарума, след като и 3-мата останаха свободни агенти без договори. Освен това бе привлечен Ашраф Хакими от Интер за около 54 милиона паунда и бяха платени 14 милиона паунда на Порто, за да откупят изцяло Данило Перейра.

А как босовете на ПСЖ ще използват Лионел Меси за популяризиране на Мондиала в Катар?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички