Барселона ще има нов треньор? Сигналите за Шави са смесени и вече посочиха наследника


Барселона ще има нов треньор? Сигналите за Шави са смесени и вече посочиха наследника
Снимка: Getty Images

3725 0

Шави Ернандес скоро може да се прости с поста си на старши треньор в Барселона. Новината бе анонсирана в испанската преса под предтекст, че някои членове на борда на директорите вече нямат доверие на легендата. 

Шави така и не успя да вдигне Барса в Европа

Поредният удар по авторитета на треньора бе загубата от каталунския Жирона с 2:4 през уикенда, което допълнително отдалечава колоса от защита на титлата от миналия сезон. Допълнително не е ясно колко ще продължи клуба в Шампионска лига на пролет и изглежда все по-вероятно испанецът да бъде сменен. Той се завърна като треньор на "Камп Ноу" на шести ноември 2021 г. 

Кой може да поеме Барселона

От Relevo добавят, че потенциален наследник на Шави е Рафаел Маркес, който от лятото на 2022 г. води дубъла на каталунците. С една година по-големият мексиканец записа 56 двубоя начело на клуба, а активът му е 25 победи, 16 ремита и 15 поражения. 

Припомняме ви, че той е бивш футболист на Барселона, а актуалният му контракт е до края на настоящия сезон. Този на Шави е с година по-дълъг.  

Междувременно Адриан Санчес сподели в социалните мрежи, че проблемите между екипите на Шави и Лапорта в момента били в рамките на допустимото и вдъхна доверие, че испанецът ще остане начело. 

Проследете всички двубои от Шампионска лига в сряда НА ЖИВО със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички