Разклатена Барселона още е под лека заплаха в Шампионска лига: Гранд в "лесна" група с ключов пряк дуел


Разклатена Барселона още е под лека заплаха в Шампионска лига: Гранд в "лесна" група с ключов пряк дуел
Снимка: Getty Images

7959 0

Барселона взе важна победа над Порто и по този начин си гарантира участие в елиминациите, а освен това и класиране през "драконите". Задачата на Шави и компания обаче още не е изпълнена на максимум, тъй като целта е първото място, което поне на хартия осигурява по-лесен жребий. За него шанс има Шахтьор Донецк след победата с 1:0 в четвъртия кръг над Барселона. За целта обаче каталунците трябва да загубят от Антверп, а украинците да сломят Порто, когато ще се гледа голова разлика (след размяна на победи с по гол разлика в двата мача).

Малко по-сложна е задачата за друг испански гранд в лицето на Атлетико Мадрид. "Дюшекчиите" са лидер с точка преднина пред втория Лацио, като двата тима влизат в пряк спор за лидерската позиция - само победа ще я осигури за "орлите". Това обаче е по-малко вероятно да се случи, показва и платформата за онлайн спортни залози efbet.

Атлетико Мадрид в пряк дуел за първото място в Шампионска лига

Коефициентът на efbet за успех в полза на домакините на "Уанда Метрополитано" е 1,65, докато ставката за триумф в полза на римските "орли" е 5,60. Съответно пазарът за равенство е оценен на 4,20. И този дуел, както и този между Барселона и Антверп започват в 22:00 часа българско време.

Любопитен факт, от който Диего Симеоне и компания трябва да се пазят обаче, е че във всеки от последните си 13 мача в Шампионска лига Лацио успява да вкара поне един гол (5 победи, 5 равенства и 3 загуби). Атлетико пък разполага с голмайстора на турнира Алваро Мората (5, колкото имат и Холанд, и Хойлунд). Испанецът няма и загуба след девет сблъсъка в личен план срещу Лацио (6 победи и 3 равенства).

Само чудо може да свали Барселона от първото място в Шампионска лига

В другия споменат дуел Барселона гостува на Антверп, след като в първивя мач от групата го разби с 5:0. Каталунците са в разклатена форма, като са спечелили четири от последните си осем официални мача (сред тях има цели три загуби). Съперникът отсреща пък е в серия от три поредни победи, в които е отбелязал общо девет попадения. Головете за Шави и компания ще се очакват от човека във форма - Жоао Феликс. Той е и водещ реализатор в Шампионска лига за тима през кампанията - с три гола. Два от тях дойдоха именно срещу Антверп.

Коефициентът на efbet за втора поредна изненадваща загуба за Барселона във всички турнири е 6,80, докато ставката за нов триумф за каталунците над Антверп е 1,48. Съответно пазарът за равенство между двата тима е оценен на 5,20.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички