От Барселона: Няма да дадем Фати на Манчестър Юнайтед


От Барселона: Няма да дадем Фати на Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images/Guliver

1044 0

Директорът на Барселона Хавиер Вилахоана сподели, че шампионът на Испания няма намерение да се разделя с младия нападател Ансу Фати, въпреки спекулациите за евентуален негов трансфер в Манчестър Юнайтед. Фати бе определен като алтернатива на звездата на Борусия Дортмунд Джейдън Санчо, след като „червените дяволи“ търсят нов футболист в предни позиции за следващия сезон.

През последните дни се появи информация, че Юнайтед са отправили оферта от 100 милиона паунда за 17-годишният футболист на каталунците, който направи професионалния си дебют през август. Въпреки това, Вилахоана отрече за евентуално напускане на Фати на „Камп Ноу“. „За нас няма спекулации около бъдещето на Ансу, никога не сме говорили за това да го продадем. Няма да използваме играчи от академията, за да печелим пари. По принцип нямаме намерение да продаваме футболисти, които могат да попаднат в първия отбор. Смятам, че той е щастлив. Той ще бъде важен футболист през следващите години“, заяви Вилахоана пред ‘Sport’.

Преди настъпването на пандемията от коронавирус Фати успя да вкара 4 гола и направи една асистенция в 16 мача в Ла Лига за Барселона. Във всички турнири той успя да изиграе 24 срещи и да вкара 5 попадения. А ето кой друг европейски гранд наскоро също изяви претенции към Фати.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички