Валенсия и Леванте разделиха точките след драма в края на мача


Валенсия и Леванте разделиха точките след драма в края на мача
Снимка: Getty Images/Guliver

1144 0

Отборите на Валенсия и Леванте направиха равенство 1:1 в мач от първия кръг на Ла Лига от подновяването на първенството след тримесечна пауза. На стадион "Местая" всичко най-интересно в местното дерби се случи в края на мача, като в 74-та минута нападателят на гостите Рожер получи втори жълт картон и остави своите с човек по-малко.

"Прилепите" се възползваха от численото си преимущество и минута преди края на редовното време Родриго Морено откри резултата с точен изстрел от близко разстояние след добра асистенция на Хосе Гая. Играчите на Леванте обаче не се отказаха и стигнаха до точката по драматичен начин, след като в 97-та минута получиха право да изпълнят дузпа след дискусионно решение, взето с помощта на ВАР. Гонсало Мелеро не сбърка от бялата точка и оформи крайното 1:1.

След това равенство Валенсия заема 7-мо място в класирането с 43 точки, докато Леванте е на 12-та позиция с актив от 34 точки. В друг мач от миналата вечер Гранада победи Хетафе с 2:1 у дома и запази шансове да се бори за участие в евротурнирите през следващите сезон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички