Де Йонг разкри любопитния съвет, който Куман му дал преди да подпише с Барселона


Де Йонг разкри любопитния съвет, който Куман му дал преди да подпише с Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

1238 0

Полузащитникът на Барселона Френки Де Йонг разкри какъв съвет е получил от сегашния си наставник Роналд Куман, преди да премине на "Камп ноу". Когато младият нидерландец подписа с каталунците, Куман беше селекционер на Нидерландия.

"По съвет на Роналд Куман преди да се присъединя към Барса, говорих с него (по телефона и преди повече от година) и той наистина беше положително настроен към Барселона като клуб и към Барселона като град. Така че това, което той ми каза, беше почти изцяло положително", започна младият футболист, цитиран от сайта на УЕФА.

"Каза ми просто, че трябва да внимавам, че (не трябва) да ходя твърде много на ресторанти или да ям твърде много, защото животът в Барселона е наистина добър и понякога можете да се чувствате така, сякаш сте на почивка през цялата година. Той просто каза: "Внимавай с това, а за останалото - всичко е наистина хубаво". В крайна сметка, футболът е най-важната част", допълни Де Йонг.

"Мисля, че Барселона е наистина популярна в Нидерландия, защото много холандски футболисти са играли за Барселона и, разбира се, Йохан Кройф беше най-великият нидерландски играч за всички времена; той играеше тук и имаше голямо влияние върху клуба", допълни младият халф. А ето как Бартомеу убедил Де Йонг да подпише с Барса. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички