Барселона разби третодивизионен отбор и продължава напред за Купата на Краля (ВИДЕО)


Барселона разби третодивизионен отбор и продължава напред за Купата на Краля (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5124 0

Само няколко дни, след като Барселона спечели Суперкупата на Испания със сладък успех във финала над Реал Мадрид (3:1), каталунците постигнаха нова убедителна победа. Отборът, воден от Шави, победи с 0:5 третодивизионния Сеута и продължава напред за Купата на Краля. Роберт Левандовски вкара два гола в двубоя, като това са първите му попадения в турнира. Освен него се разписаха още Рафиня, Фати и Кеси.

 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна доста спокойно и нямаше натиск от страна на каталунския тим. Дори напротив. Домакините опитваха по някакъв начин да пресират именития си съперник, но без особен успех. В 13' Бейерин подаде към Рафиня, чийто удар мина покрай вратата. В 17' Алба опита да центрира опасно в наказателно поле, но бранителите на Сеута се справиха и изчистиха топката.

Половин час след първия съдийски сигнал Сеута можеше да шокира Барса. Родриго бе оставен непокрит в наказателното поле при изпълнение на ъглов удар и изпусна страхотна възможност. В 35' Рафиня проби отляво, но опитът му за подаване не успя.

И все пак 5 минути преди края на полувремето отборът на Шави поведе. Рафиня стреля отдалеч и не остави шанс на стража на домакините.

 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В началото на втората час Шави пусна Гави, с което явно показа, че не е особено доволен от показаното. Въпреки головото предимство, което имат. В 50' Франк Кеси с хубав пас намери Роберт Левандовски, който от наказателното поле стреля за 0:2. Това е първи гол за поляка в Купата на Краля.

В 53' Кеси имаше хубав шанс да се разпише, шутирайки към вратата от границата на наказателното поле, но топката премина малко над гредата. Малко след това и Торес, но ударът му не бе достатъчно силен и бе спасен от Мехиас. В 70' Ансу Фати направи невероятен индивидуален рейд, преодоля няколко играчи и от наказателното поле стреля за 0:3.

 

В 77' каталунците затвърдиха доброто си представяне и голова мощ през втората част с ново попадение. Кеси се възползва от подаване на Рафиня и с глава се разписа за 0:4. 5 минути преди края на редовните 90 минути Фати достигна до прецизно подаване и се озова очи в очи с вратаря. Изстрелът му обаче бе отразен от Осорио. В 90' Левандовски оформи крайното 0:5 с втория си гол в двубоя.

 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Барселона: Пеня, Бейерин, Алонсо, Феран, Алба, Кесие, Роберто, Рафиня, Ерик, Пабло Торе, Левандовски

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Двата отбора са се изправяли три пъти през този век. Във всеки от случаите става въпрос за мач от Купата на Краля. През 2001 година Барселона печели с 3:0 като гост на 1/16-финалите. През 2010-а каталунците надделяват с 2:0 на същата фаза, но в първи двубой от сблъсъците, които тогава се решаваха в два мача. В реванша Барса пуска първо попадение от този опонент, но и му вкарва най-много в сравнение с преди - 5.

За да стигне до тази фаза Сеута отстрани три съперника - Утрера (с 1:0 като гост), Ибиза (с 3:2 у дома) и Елче (с 1:0 у дома). Прави впечатление, че във всеки случаи успехите идват с гол разлика в редовното време.

Барселона пък се включи в далеч по-късна фаза и до момента трябваше да играе само с един съперник - Интерсити. Шокиращо за мнозина каталунците играха продължения, след като завършиха при 2:2 в редовното време. Ансу Фати бе героят с гол в 103-ата минута.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички