Барселона продължи изкупуването на Аякс и договори още един супер играч


Барселона продължи изкупуването на Аякс и договори още един супер играч
Снимка: Guliver/GettyImages

11600 0

Сделката на Барселона за Франки де Йонг ще остане като една от най-добрите на трансферно лято 2019, но каталунците не се ограничиха до един футболист на Аякс. Според информация на "Marca", вече няма какво да спре преминаването на капитана Матийс де Лихт на "Камп Ноу", въпреки че футболистът е клиент на Мино Райола, чийто лиценз бе отнет за 3 месеца.

Преговорите между двата клуба са приключили успешно и много бързо. Ръководството на Аякс е поставило цена от 70 милиона евро на защитника, като каталунците веднага са одобрили сумата, тъй като към Де Лихт има интерес от двата Манчестърски гранда, Ливърпул и Реал Мадрид. Заплатата на играча също не е била проблем, като той ще подпише договор за срок от 5 или дори 6 години, сочи испанската медия.

Големият проблем е бил фактът, че Мино Райола не може да бъде посредник за сделата. Както е известно, наказанието му вече е в сила, а самият той не е в особено добри отношения с Барселона. Въпреки тази пречка, очакванията са приблежен до мениджъра да е посредник в сделката, а Де Лихт да няма никакви проблеми да премине в Барселона.

Така каталунците ще привлекат втора ключова фигура от отбора на Аякс, който впечатли всички фенове на футбола, достигайки до полуфинал в Шампионската лига. Нещо повече - Аякс беше на секунда от това да играе финал. Всички останаха впечатлени от представянето на "лъвовете", а иновативната тактика на Ерик Тен Хаг е впечатлила Барселона, като каталунците планират именно той да замени Валверде начело на тима (подробности вижжте тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички