Разкриха ги: Аякс играе с уникална тактика, за която още не е намерен "лек"


Разкриха ги: Аякс играе с уникална тактика, за която още не е намерен "лек"
Снимка: Getty Images/Gulliver

6861 0

През този сезон тимът на Аякс поднася сериозната сензация в Шампионска лига. Тимът играе отлично в турнира, като все още не познава вкуса на загубата дори като гост, а отстраняването в елиминациите на Реал Мадрид и Ювентус само говори за отличния футбол, който практикува амстердамският гранд.

По всичко личи, че треньорът на Аякс е взел "присърце" думите на легендата на тима Йохан Кройф, който в треньорските си години винаги е опитвал да убеди играчите си, че футболът трябва да се играе без страх. Точно това видяха и феновете на тима в гостуването на Тотнъм, което холандците спечелиха с 1:0.

В срещата на новопостроения "Тотнъм Стейдиъм" момчетата на Ерик тен Хаг показаха нова тактика, с която пресират съперника, а именно 2-3-5. Младият тим на Аякс използва тази тактика, когато владее топката. При нея бековете се изтеглят в предни позиции, помагайки на атакуващото трио, а в задни позиции остават единствено централната двойка защитници Матайс Де Лихт и Дейли Блинд, а в същото време Френки де Йонг контролира средата на терена и се грижи за "захранването" с пасове към предни позиции.

ЕРИКСЕН: ТОТНЪМ НАПРАВИ АЯКС ДА ИЗГЛЕЖДА ПО-СИЛЕН, ОТ КОЛКОТО Е

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички