Барселона избухна с изумителен, а и рекорден като сума трансфер


Барселона избухна с изумителен, а и рекорден като сума трансфер
Снимка: Guliver/GettyImages

4348 0

Ръководството на Барселона определено е заето в последните дни. Първо в състава беше привлечен Кевин Принс Боатенг, но само 24 часа по-късно от клуба обявиха страхотна сделка, за която се спекулираше вече близо една година. На официалния си сайт каталунците обявиха, че са привлекли Френки де Йонг от Аякс, и то по изключително креативен начин.

Сделката е финализирана, но младият холандски национал ще се присъедини към отбора от 1-и юли. Той ще доиграе сезона в селекцията на "лъвовете", а общата  стойност на трансфера е 75 милиона евро. Това е най-голямата сума, платена за футболист от холандското първенство

Де Йонг измества от върха Давинсон Санчес, който беше привлечен от Тотнъм именно от Аякс през 2017 година. Иначе младият халф, който често играе и като централен защитник, става 2-ият най-скъп холандец в историята, като остава единствено зад Върджил Ван Дайк, за когото бяха платени 83 милиона евро.

Що се отнася до историята на Барселона, това е 5-ият най-скъп транфер. Преди холандеца в класацията са Филипе Коутиньо, Усман Дембеле, Неймар и Луис Суарес. Въпреки новината за новата покупка на тима, в Испания се питат защо Лионел Меси играе рядко напоследък - ето и причината за това!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички