Барселона представи официално Роберт Левандовски, Христо Стоичков го посрещна в Маями (ВИДЕО)


Барселона представи официално Роберт Левандовски, Христо Стоичков го посрещна в Маями (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

6874 0

Ръководствата на Байерн Мюнхен и Барселона ОФИЦИАЛНО обявиха трансфера на Роберт Левандовски в Испания!

Полската машина за голове преминава на "Камп Ноу" срещу сумата от 45 милиона евро, а в договора му, който е до лятото на 2026 година, има заложени допълнителни бонуси в размер на още 5 милиона евро. Откупната клауза на 33-годишния нападател ще бъде 500 милиона евро!

Левандовски завърши 8-годишния си престой на "Алианц Арена" с 344 гола в 375 мача, печелейки 8 титли от Бундеслигата, 3 Купи на Германия, 5 Суперкупи и по един трофей от Шампионска лига, Суперкупата на Европа и Световното клубно първенство.

"Подписах с Барселона, защото не исках след 10 години да се погледна в огледалото и да си кажа, че не съм могъл да сбъдна една от мечтите си, а именно - да играя в Ла Лига", заяви националът на Полша и след това благодари специално на своя агент:

"Трябва да благодаря на Пини Захави за работата, която свърши. В нито един момент той не се предаде. Обадих му се в петък (15 юли) и просто му благодарих. Казах му, че това е най-трудният трансфер в кариерата ми, но все пак успяхме да доведем нещата до успешен край".

Междувременно легендата на българския футбол Христо Стоичков посрещна Роберт Левандовски в Маями и след това публикува кадри в профила си в социалната мрежа "Instagram", към които написа следното: "Добре дошъл в нашия клуб, Роберт! Пожелавам ти от цялата си душа да вкараш много голове и да спечелиш много трофеи с отбора на сърцето ми".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички