Барселона подпечата шампионските амбиции след голяма драма, Пике приключи с червен картон (ВИДЕО)


Барселона подпечата шампионските амбиции след голяма драма, Пике приключи с червен картон (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

6983 0

Барселона записа 12-тата си победа от началото на сезона в Ла Лига, след като изстрадано се наложи над Осасуна в двубой от междинния 14-ти кръг. Възпитаниците на Шави Ернандес се наложиха с 2:1 след пълен обрат, като в герои за тима се превърнаха Педри и Рафиня в началото и края на втората част, след като домакините поведоха едва в петата минута чрез Гарсия. 

Именно и централният защитник изкара втори жълт картон на Роберт Левандовски в 30-тата минута и по този начин каталунците доиграха двубоя с човек по-малко, а на полувремето директен червен картон получи Жерар Пике, който бе резерва, но след спор с главния съдия остана без права за двубоя, а не се очаква повече той да попадне в групата на тима. 

Идеите на Шави Ернандес бързо трябваше да претърпят промени, тъй като допуснаха ранно попадение и трябваше да наваксват попадението с глава, което бе плот на серия от удари посока Тер Стеген преди статичното положение. 

До края на първата част последва натиск от страна на гостите, който даде плот едва в последните секунди чрез Феран Торес, но и от нередовна позиция.

Втората част започна ударно за възпитаниците на Шави и изравниха след едва 3 минути чрез Педри. До края на двубоя те бяха подложени на опасни атаки и имаха двойно по-малко удари, но в крайна сметка комбинация между Де Йонг и Рафиня прати трите точки към Барселона. 

По този начин каталунците са на първо място с 37 точки, като сборът е с пет повече от на втория - Реал Мадрид, който обаче има и двубой по-малко. 

Първо полувреме:

Двата тима си размениха по няколко атаки в самото начало, но домакините удариха съперника си след едва пет минути. Тер Стеген първо изби серия от удари в рамките на броени секунди, което доведе до корнер.

Именно след ъгловия удар се стигна до откриващото попадение, при което имаше неразбирателство в наказателното поле, от което най-вече се възползва централният бранител Давид Гарсия!

Video edited on Kapwing

Каталунците създадоха първата си голова ситуация в 23-тата минута, когато Балде опита удар от дистанция, но той обаче бе крайно неточен. 

Ситуацията за гостите се усложни сериозно в 32-рата минута, след като Роберт Левандовски получи втори жълт картон в рамките на 20 минути, като първият бе в 12-тата. 

Вижте повече за червения картон!

В 45-тата минути Феран Торес съумя да изравни, след като засече центриране от левия фланг на Жорди Алба, но се оказа, че е в нередовна позиция и попадението бе отменено. 

Второ полувреме:

ГОЛ! Гостите успяха да влязат по чудесен начин във втората част, след като Педри се възползва от разбъркване в наказателното поле и с топовен удар прати рикоширалото кълбо в долния ляв ъгъл на противниковата врата. 1:1!

Около почивката се оказа, че резервата Жерар Пике е влязал в словестен сблъсък с главния арбитър, което е довело до директен червен картон, което означава, че той дори няма да може да вземе участие в последния си официален двубой. 

В 78-мата минута Гарсия засече ниско центриране на близката греда, но опитът му не намери очертанията на вратата.  

ГОЛ! Страхотна комбинация между Де Йонг и бразилския национал Рафиня матира домакините в 85-тата минута! Нападателят бе на ръба на засадата, но се оказа покрит от Хуан Круз и секунди по-късно с глава отклони топката във вратата на Фернандес! 1:2!

Video edited on Kapwing

В началото на 4-минутното добавено време Гави се оказа на пътя на топката и само последвалия рикошет спаси вратата на Тер Стеген. 

Стартови състави:

Осасуна: Фернандес, Чими Авила, Торо, Орос, Монкайола, Крус, Гомес, Унай Гарсия, Рубен Гарсия, Давид Гарсия, Начо Видал

Барселона: Тер Стеген - Алба, Алонсо, Кристенсен, Балде - Бускетс, Педри, Де Йонг - Торес, Левандовски, Дембеле

Преди мача:

Каталунците влизат от върха в двубоя, след като прекият им съперник - Реал Мадрид допусна грешка при гостуването си на Райо Валекано и остана с две точки зад "блаугранас". Осасуна се представя на прилично ниво от началото на кампанията и заема пета позиция във временното класиране.

Каталунците изиграха четири срещи в Ла Лига след поражението от Реал Мадрид и останаха безгрешни - 4 победи. Днешните домакините също имат само една загуба в последните 5 мача, но серията им включва и едно равенство. 

Двата тима си размениха по два гола при последната визита на Барселона през миналия декември, като двубоят бе съпроводен от безкомпромисен успех с 4:0 на "Камп Ноу" при размененото гостуване в Ла Лига. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички