Барселона отърва страшен резил след 2 изпуснати дузпи и продължения


Барселона отърва страшен резил след 2 изпуснати дузпи и продължения
Снимка: Getty Images/Guliver

4572 0

Испанският колос Барселона едва победи скромния отбор на Корнея с 0:2 след продължения в мач от 1/16-финалите за Купата на Краля. Каталунците пропиляха две дузпи в редовното време, за да се доберат до успеха в продълженията с голове на Усман Дембеле и Мартин Брейтуейт.

В края на първата част Миралем Пянич пропусна от бялата точка, а същото стори неговият колега Усман Дембеле 10 минути преди края на редовното време. Заслуга за това имаше и вратарят на Корнея, който се намеси и при двата удара. 

В началото на продълженията Барса все пак стигна до гол чрез Дембеле, а в самия край на продълженията Корнея остана с човек по-малко след втори жълт картон за Естейес. Две минути по-късно Мартин Брейтуейт оформи крайното 0:2, а Педри се отчете с асистенции и за двата гола.

Така Барселона отстрани тима на Корнея, който пък в предишната фаза на надпреварата отстрани Атлетико Мадрид. Късно снощи Реал Мадрид отпадна от надпреварата, което означава, че каталунците са фаворит за спечелването на трофея.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първите минути на двубоя с нищо не впечатлиха зрителите пред малките екрани. За сметка на това във финалните 10 минути от полувремето имаше достатъчно любопитни положения. В 35' удар на Тринкао застраши вратата на Корнея, но стражът Рамон спаси.

В 39-ата минута пък Алберт Естейес извърши нарушение в наказателното поле и главният съдия отсъди дузпа в полза на Барселона. Зад топката застана Миралем Пянич, но неговият удар не се оказа достатъчно добър, като Рамон успя да спаси.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 48-ата минута Мартин Брейтуейт достигна до подаване в наказателното поле, но завършващият му удар бе отразен от стража на домакините. В 58' Антоан Гризман засече добро центриране от статично положение, но ударът му премина над напречния стълб.

В 60' пък домакините стигнаха до страхотно положение за гол, но удар на Елой премина встрани от целта. В 79-ата минута главният съдия отсъди нова дузпа за Барселона, след като видя нарушение на Пол Морено. Този път зад топката застана Усман Дембеле, но и неговият удар бе спасен от стража Рамон.

ПРОДЪЛЖЕНИЯ

След две изпуснати дузпи Барса бе принуден да играе продължения срещу скромния си съперник, но скоро след подновяването на играта стигна до гол. Усман Дембеле успя да изведе своя отбор напред в резултата, възползвайки се от асистенция на Педри - 0:1!

В 102-рата минута Конрад Де ла Фуенте заплаши вратата на Корнея, но стражът на домакините отново се намеси. В 118' пък домакините останаха с човек по-малко, след като Естейес получи втори жълт картон, а малко след това Мартин Брейтуейт успя да се разпише, а Педри записа втора асистенция в мача - 0:2!

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Треньорът на Барселона Роналд Куман е притеснен от факта, че тимът му ще играе своя мач от 1/16-финалите на Купата на Краля срещу Корнея на изкуствен терен. Този скромен испански тим елиминира в предишната фаза лидера в Ла Лига Атлетико (Мадрид).

"Страхотно е да играем срещу отбор от Сегунда на техния терен - този формат ми се струва идеален. Единственият проблем е изкуственият терен. За мен това не е футбол. Ще бъде съвсем различна игра, ще ни трябват различни бутони, топката ще лети по различен начин. Много зависи от това покритие, но също така от осветлението и от много други неща. Не сме свикнали с такива условия", заяви нидерландецът, цитиран от вестник "Спорт".

"Знаем, че в Купата на Краля се случват изненади. Ще бъде трудна игра, защото това е мачът на годината за Корнея. Трябва сериозно да подходим към срещата и всичко ще зависи от нашия манталитет", допълва Куман. Той намекна, че вероятно Барселона ще играе с младежки състав. С отбора за мача пътуваха Илайш Мориба, Алекс Колядо, Конрад де ла Фуенте, Оскар Мингеса и Рики Пуч.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Корнея: Рамон, Естелес, Дорса, К. Преса, Елой, М. Марсе, Гузман, П. Морено, Борха, А. Медина, Онтиверос

Барселона: Нето, Араухо, Ленгле, Мингеса, Фирпо, Пянич, Пуч, Илаиш Мориба, Тринкао, Гризман, Брейтуейт

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички