Барселона изхвърли Севиля след нов инфарктен двубой за Купата на Краля


Барселона изхвърли Севиля след нов инфарктен двубой за Купата на Краля
Снимка: Getty Images/Guliver

4680 0

Испанският колос Барселона ще играе на финал за Купата на Краля, след като отстрани Севиля в нов инфарктен двубой от надпреварата. Каталунците победиха андалусийци с 3:0 в 120-минутен двубой на "Камп Ноу" и стопиха пасива си от 2 гола от първия мач, за да се класират за големия финал.

Усман Дембеле даде преднина на своя отбор още в 12-ата минута, реализирайки превъзходно попадение с удар извън наказателното поле. В следващите минути обаче каталунците не успяха да създадат нищо опасно пред противниковата врата. В средата на втората част Жорди Алба уцели греда, а малко по-късно Севиля получи дузпа, която обаче бе спасена от Тер Щеген.

В 92-ата минута Фернандо бе изгонен с втори жълт картон, оставяйки Севиля с човек по-малко. Две минути по-късно Жерар Пике отбеляза гол с глава и вкара мача в продължения. Там каталунците имаха смазващо предимство и стигнаха до трето попадение чрез резервата Мартин Брейтуейт. След това Севиля имаше претенции за дузпа за игра с ръка на Ленгле, но те не бяха уважени от съдийския екип.

По този начин Барселона ще играе на финал за Купата на Краля, където ще очаква победителя от срещата Леванте - Атлетик Билбао, която ще се състои в четвъртък вечер.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 12-ата минута Барселона намали изоставането си от първия двубой. След обсада на наказателното поле на Севиля Усман Дембеле овладя топката и си я нагласи за удар от дистанция, като отправи превъзходен удар право в горния десен ъгъл на вратата на андалусийци, матирайки Вацлик - 1:0!

В следващите минути Барселона продължи да доминира, но Севиля не им позволи да създаде повече неприятности за вратаря Вацлик. До края на частта не се стигна до голови ситуации пред някоя от двете врати.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В средата на втората част Барселона стигна до най-чистото си положение за гол. След центриране от левия фланг Жорди Алба направи акробатичен удар във въздуха, който обаче срещна напречния стълб.

В 73' Лукас Окампос си спечели дузпа, след като бе фаулиран от противников играч. Аржентинецът застана зад бялата точка, но ударът му не бе достатъчно добър, което позволи на Тер Щеген да спаси. Това е първа изпусната дузпа от Окампос в кариерата му.

В края на мача Фернандо получи втори жълт картон и бе изгонен. В 94-ата минута Барселона стигна до попадение, което вкара мача в продължения. След центриране от корнер топката бе избита извън наказателното поле, но Гризман овладя и я върна с ново подаване в пеналтерията, което този път бе засечено от Пике с глава - 2:0!

ПРОДЪЛЖЕНИЯ

Пет минути след началото на продълженията Барселона вкара трето попадение. Жорди Алба проби по фланга и предостави великолепно центриране за влезлия като резерва Мартин Брейтуейт, който успя да насочи топката с глава към вратата и да я промуши през краката на вратаря на андалусийци - 3:0!

В 100' Севиля претендираше за дузпа за игра с ръка на Клеман Ленгле в наказателното поле. След проверката на ВАР обаче бе установено, че няма дузпа, тъй като топката първо се отклонява от гърдите на Ленгле, преди да се докосне в ръката му. Заради бурните си негодувания трима играчи на Севиля получиха картони, а човек от щаба на Севиля покрай тъчлинията бе изгонен.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Момчетата на Роналд Куман имат да наваксват два гола пасив, след като първата среща беше спечелена от андалусийци. През уикенда каталунците спечелиха с 2:0 двубоя си срещу Севиля в Ла Лига, което им дава увереност срещу този противник.

Ако преодолее съперника си, Барселона ще се класира за финала на Купата за 42-ри път, което е абсолютен рекорд в турнира. Освен това Лионел Меси е отбелязвал във всеки от последните пет мача, което дава увереност на "блаугранас". Въпреки това Барса е допускала първа в 6 от последните си 8 двубоя в надпреварата.

От своя страна Севиля има серия от пет поредни спечелени гостувания, а единствените отсъстващи за Хулиен Лопетеги са Маркос Акуня и Лукас Окампос. За Барселона срещата пропускат Ансу Фати, Фелипе Коутиньо, Миралем Пянич и Серхи Роберто.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Барселона: Тер Щеген, Дест, Пике, Ленгле, Мингуеса, Алба, Бускетс, Де Йонг, Педри, Дембеле, Меси

Севиля: Вацлик, А. Видал, Кунде, Д. Карлош, Акуня, Фернандо, Жордан, О. Торес, Сусо, Ен-Несири, Л. Де Йонг

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички