Артета коментира слуховете, че ще стане треньор на Барселона


Артета коментира слуховете, че ще стане треньор на Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

1112 0

Мениджърът на Арсенал Микел Артета заяви, че е "напълно фокусиран“ върху клуба и е "изключително щастлив" на "Емирейтс“, след като се появиха информации, свързващи го с поста в Барселона. Каталунският гранд ще проведе своите президентски избори в неделя и кандидатът Жоан Лапорта, който е фаворит за вакантната позиция за втори мандат на „Камп Ноу“, е избрал Артета като потенциален заместник на настоящия мениджър Роналд Куман.

Артета е продукт на академията на каталунците, но напусна през 2002, без да изиграе мач за тима. 38-годишният специалист бе помощник на Хосеп Гуардиола, един от най-успешните треньори на Барселона, в Манчестър Сити. Именно Лапорта назначи Гуардиола начело на каталунците през 2008.

"Винаги ще има спекулации, когато има избори в Барселона. Това е голям клуб и очевидно аз израснах там като играч, винаги ще има слухове. Но аз съм фокусиран изцяло върху работата в Арсенал – наслаждавам й се. За мен е чест и привилегия да водя този клуб и съм изключително щастлив“, започна той на днешната си пресконференция.

Запитан дали може да поеме Барселона един ден, испанецът отвърна: „Днес и утре аз съм мениджър на Арсенал и наистина се наслаждавам на работата си, искам да подобря отбора“. А какво пожела Христо Стоичков на Роналд Куман вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички