Барселона отмъква вариант за заместник на Мохамед Салах в Ливърпул?


Барселона отмъква вариант за заместник на Мохамед Салах в Ливърпул?
Снимка: Getty Images

8788 0

Ръководството на Барселона е в напреднали преговори с бразилското крило на Лийдс Юнайтед - Рафиня. Отказът на футболиста да преподпише с "белите" и голямото му желание да отиде в европейски гранд потвърди и агентът на играча - Деко.

За преговори с каталунците потвърждават медии, близки до двата клуба. Деко е легенда на Барселона и връзката му с ръководството е силна. Именно той е в основата на преговорите, като в момента договаря личните условия на Рафиня. Президентът на испанския гранд - Жоан Лапорта е заявил публично интерес към бившия футболист на Рен.

"Рафиня е футболист, който наистина ни харесва и е вярно, че Деко е негов агент. В много добри взаимоотношения сме", коментира Лапорта.

"Искам да поясня, че Деко не е на заплата към Барселона. Той просто ще ни помогне със своите умения на бразилския пазар", завърши той.

Деко е представител на каталунския тим за всички сделки, свързани с Южна Америка и в момента работи по финализирането на постоянния трансфер на Рафиня.

Според договора на футболиста, ако той иска да акостира на "Камп Ноу", Барселона ще трябва да се раздели с поне 75млн. евро, каквато е клаузата му за откупуване. При евентуално изпадане на Лийдс от Висшата лига се активира нова клауза на стойност 25млн. евро. 

Лийдс се бори това да не се случи, като е на 7 точки от зоната на изпадащите, но с мач повече от Уотфорд и Норич и с цели 3 от Бърнли. Именно Рафиня бе в основата на възхода на Лийдс, който върна отбора в първото ниво на английския футбол след 16-годишно отсъствие. 

Сагата между звездата на Ливърпул Мохамед Салах и клуба принуждава треньора Юрген Клоп и екипът му да търсят резервни варианти на крилото - ето 5 от тях.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички