Реал Мадрид, Барселона, Манчестър Сити: Сагата с Ерлинг Холанд се заплита


Реал Мадрид, Барселона, Манчестър Сити: Сагата с Ерлинг Холанд се заплита
Снимка: Getty Images

2822 0

Къде ще играе норвежката звезда Ерлинг Холанд от новия сезон и ще се стигне ли въобще до трансфер? Испанският вариант на платформата Goal.com направи собствен анализ на ситуацията, който ви предлагаме в следващите редове.

Със сигурност този въпрос вълнува изключително много феновете на футбола. Холанд е свързван с редица от европейските грандове, които са се наредили на опашката за голмайстора на Борусия Дортмунд. Спекулациите са безброй. Те са разпространявани навсякъде – в различни медии и в социалните мрежи. Всеки претендира, че излиза с най-вярната, точна и ексклузивна информация. Трансферният пазар се е превърнал в необятна джунгла поради сложните връзки и отношения между играчи, агенти, настоящ отбор и клуб, който иска определен играч.

Феновете и футболната общественост държат на точността и достоверната информация, но истината е, че журналистите разбират едва около 10% от това, което реално се случва и това е, защото една от страните по сделката го разкрива публично. Всичко в днешно време се случва толкова динамично.

Освобождаващата клауза на Ерлинг Холанд

Сумата в освобождаващата клауза на норвежката звезда е 75 милиона евро и тя е валидна до следващия април. Тези пари със сигурност са по джоба на няколко европейски гранда. От Борусия се опитаха неколкократно да убедят Холанд да удължи договора си и евентуално да бъде продаден на доста по-висока цена, но засега получават отказ.

Вестфалци осъзнават, че нападателят най-вероятно ще напусне това лято и се оглеждат за негов заместник на пазара. По непотвърдени информации клубът, който се съгласи да плати тези 75 милиона на Холанд, ще трябва да плати и допълнителна компенсация на клуба от Дортмунд.

„Надутите“ комисионни и голямата заплата

Испанската медия съобщава, че „тлъстите“ комисионни, които циркулират в пространството, при трансфер са силно завишени и не отговарят на истината. Спекулациите за комисионни от 50 милиона евро за бащата и агента на Холанд Мино Райола са неверни. Дори обратното – в случай, че Ерлинг реши да напусне, тези комисионни ще бъдат значително по-ниски.

Що се отнася до заплатата на норвежеца в новия отбор, един от английските грандове е направил запитване към Борусия Дортмунд с цел да разбере при какви условия „жълто-черните“ са готови да се разделят с нападателя си. Този отбор получил молба за космическа заплата, която да плаща на Холанд – 35 милиона евро на сезон, което отказало въпросния тим. Едно е ясно – времето тече в полза на норвежкия нападател и във вреда на настоящия му отбор. Таранът би приел годишна заплата в порядъка на 20-25 милиона евро, а клубове като Реал Мадрид и Манчестър Сити са способни да му я предложат.

Реал Мадрид

Вариантът Реал Мадрид не е изключен за Холанд. Водени са неофициални разговори между двата клуба, които са в много добри отношения, но засега без резултат. „Кралете“ не биха имали проблеми с финансовия феърплей при сделка, но в спортно-технически план ситуацията е деликатна. Абсолютният приоритет пред Реал Мадрид е Килиан Мбапе и не е сигурно дали едновременното привличане на двете млади суперзвезди би било разумен ход. Друга въпросителна е ключовата роля на Карим Бензема в отбора, особено през този сезон. Французинът не бива да бъде отписван с лека ръка.

Манчестър Сити

„Гражданите“ са големият опонент на Реал в тази битка, но остават умерени оптимисти за подписа на Ерлинг Холанд, като разчитат на убедителността на наставника Хосеп Гуардиола, който лично е участвал в немалко входящи трансфери. От Сити вярват, че могат да предложат на Холанд обещаващ проект, който да се бори за всички трофеи и по-специално за този в Шампионска лига. „Небесносините“ се борят и за друг нападател в лицето на Хари Кейн от Тотнъм, който да е заместник на напусналата легенда Серхио Агуеро и почти сигурно напускащия бразилец Габриел Жезус.

Барселона

Новият проект на Шави Ернандес е обещаващ и бъдещето пред Барселона изглежда светло с тези играчи. Но Барса все още е в тежка икономическа криза поради големите дългове на клуба, които трудно ще позволят на президента на каталунците Жоан Лапорта да предприеме някакви действия по привличането на норвежката суперзвезда. Той отрече възможността на Мбапе или Холанд да дойдат в Барса на този етап.

А какво е мнението на Ерлинг Холанд за транфер в Реал Мадрид, четете в линка!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички