Барселона не трябва да се отписва, неведнъж в миналото го е доказвал от такава позиция


Барселона не трябва да се отписва, неведнъж в миналото го е доказвал от такава позиция
Снимка: Getty Images/Guliver

3896 0

12 кръга преди края на сезона в испанската Ла Лига шампионът Барселона е на 2-рото място зад големия съперник - Реал Мадрид. Каталунците изостават с една точка от "кралския клуб", но освен минималното изоставане, има още една причина, която трябва да успокои "блаугранас" - историята.

Барселона е успявал да спечели 4 титли в миналото, когато на този етап от сезона не е заемал първото място. Половината от тези случаи са били именно, когато Реал Мадрид е бил временният лидер. Това се случва през вече далечния сезон 1991/92 и по-скорошен случай - през 2009/10.

Останалите два пъти са били срещу Депортиво Ла Коруня през сезон 1993/94 и срещу Валенсия. Примерът с "прилепите" обаче датира отпреди над 60 години, когато те губят титлата въпреки водачеството си през сезон 1952/53.

За да се случи подобно нещо и през тази година обаче, каталунците трябва значително да подобрят най-вече играта си в дефанзивен план, като има какво още да се желае и от работата в иначе атомното нападение на тима. "Блаугранас" загуби изключително много точки този сезон, като единствено неубедителното представяне и на Реал ги оставя в битката за титлата.

Важно е да се отбележи обаче, че Барселона има значително по-тежка програма до края на сезона в сравнение с "кралския клуб". Вижте както предстои и за двата тима и преценете сами шансовете - в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички