Барселона не само защити Суперлигата, но протегна и своята ръка


Барселона не само защити Суперлигата, но протегна и своята ръка
Снимка: Getty Images

665 0

Барселона за пореден път изяви позиция, в която напълно подкрепя създаването на Суперлигата. Каталунците бяха един от отборите, заедно с Реал Мадрид, които до последно подкрепяха идеята за турнира. В съобщението си до обществеността от "Камп Ноу" са категорични, че това е бъдещето на най-великата игра.

Пълната позиция на Барселона

"Барселона желае да изрази задоволството си от присъдата на Върховния съд на Европейският съюз (СЕС), с която се оценява проектът за Суперлига, предложен от A22 Sports. В качеството си на един от клубовете, движещи проекта за Суперлига, Барселона смята, че решението проправя пътя за ново елитно футболно състезание в Европа, като се противопоставя на монопола върху футболния свят, и желае да започне нови дискусии относно пътя, по който трябва да поемат европейските надпревари в бъдеще.

От основаването си през 1899 г. Барселона винаги е бил пионерски клуб в света на спорта, като е бил водещ в стремежа към по-професионализирани структури както в национален, така и в международен мащаб, по отношение на мъжките и женските състезания, в различни спортове и от различни социални съображения. Ето защо, както и през последните години, клубът смята, че средносрочната устойчивост на европейския футбол предполага необходимостта от създаване на концепция по подобие на Суперлигата, предложена от А22. Състезателна система, която ще се справи с проблеми като прекалено многото мачове и прекомерния брой срещи между националните отбори, която ще работи за регулиране на финансовия феърплей между участващите отбори и която ще постави в центъра местните и международните играчи и привърженици. Тази система трябва да се съобразява с функциите и устойчивостта на националните състезания и да бъде меритокрация, която се основава предимно на резултатите на терена.

В годината, в която клубът празнува своята 125-годишнина, Барса иска да продължи да предлага своя опит и познания в различни спортове, за да предложи решения на актуални проблеми в елитния спорт. Ето защо заявява подкрепата си за Суперлигата, организирина от A22, и насърчава конструктивния дебат между националните и международните футболни органи, които вече бяха подкрепени от днешното решение на Върховния съд на Европейския съюз. Всичко гореизложено зависи от пълния прочит на решението", пишат каталунците.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Последиците от Суперлигата ще са катастрофални за Ла Лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички