Барселона може да диша спокойно: Основен футболист ще е готов за Реал Мадрид


Барселона може да диша спокойно: Основен футболист ще е готов за Реал Мадрид
Снимка: Getty Images

875 0

Барселона постигна трудно извоюван успех, побеждавайки с минималното 1:0 Севиля в мач от осмия кръг на испанската Ла Лига. Успехът над андалусийци обаче имаше своята цена, тъй като едно от "бижутата" в атаката на Шави - Рафиня, получи нелека травма, която ще го извади близо месец от терените.

Ще видим ли Рафиня в Ел Класико срещу Реал Мадрид?

Първоначалните прогнози за състоянието на бразилеца са, че той е получил разкъсване на бедрен мускул и ще отсъства около месец. В Барса "изтръпнаха", че той може да пропусне мача с Реал Мадрид на 28 октомври, но това изглежда няма да е повод за притеснение.

Испанският журналист от "SPORT" Тони Хуанмарти информира, че 26-годишното крило ще се подложи на възстановителна програма в следващите дни и ще е аут до паузата за национални отбори. Това означава, че ще бъде готов за "Ел Класико".

Шави със сигурност не може да си позволи още контузии. Испанският специалист загуби за дълго време имена като Педри и Френки Де Йонг. Със сигурност отсъствието на Рафиня ще затрудни нападението на "блаугранас", но по-важното е, че ще бъде на линия за големия мач през следващия месец.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Предвиждат изхвърляне от футбола за Барселона?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички