Барселона и Шави пръскат нови пари за защитник


Барселона и Шави пръскат нови пари за защитник
Снимка: Getty Images

1792 0

Барселона възнамерява да предложи на Виляреал 42 милиона евро, за да привлече бранителя Хуан Фойт, предават каталунските медии. След като не успя да вземе Сесар Аспиликуета, треньорът Шави продължава да търси нов десен бранител преди да затвори прозореца.

Грандът от „Spotify Камп Ноу“ иска да продаде Сержиньо Дест за 17 милиона евро, като интерес към американеца има от Манчестър Юнайтед и Челси. Сержи Роберто е другата опция на тази позиция за Шави, докато централният защитник Роналд Араухо също може да оперира в тази зона.

До края на трансферния прозорец остават две седмици, а медиите на Иберийския полуостров твърдят, че Шави иска да вземе Фойт. Sport пише още, че директорът по футболните въпроси в „блаугранас“ - Матеу Алемани, вече дори е попитал „жълтата подводница“ за тази опция. Виляреал обаче би пуснал аржентинския национал, само ако някой клуб даде откупната му клауза, която е точно 42 милиона в европейска валута.

Фойт не успя да се наложи в Тотнъм Хотспър, докато беше в Англия, но след преминаването му на „Ла Серамика“ веднага се утвърди в отбора, воден от Унай Емери. Бранителят беше първоначално под наем в Испания, след което купен за 15 милиона евро и досега има 71 мача за Виляреал във всички надпревари. А анализ за ситуацията с Обамеянг в Барса, може да видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички