Барселона и Реал Мадрид влизат във война за Арда Гюлер


Барселона и Реал Мадрид влизат във война за Арда Гюлер
Снимка: Getty Images

3393 0

Звездата на Фенербахче Арда Гюлер е в светлината на прожекторите, като обещаващият младеж привлече интереса на много отбори, включително Реал Мадрид и Барселона.

И двете страни настояват да подпишат с 18-годишния нападател и следващите няколко часа може да са решаващи за бъдещето на играча, чиято откупна клауза е 18 милиона евро.

Барселона ще търси трансфер на Гюлер през 2024 г.

Изглеждаше, че каталунският клуб няма да се бори за играча поради икономическите си проблеми, но правилата на Ла Лига ще позволят транзакциите за сезон 2024/25 да не се зачитат в настоящата кампания.

Следователно очакванията са, че каталунският клуб ще настоява за сделка за присъединяването на играча през 2024 г. Барселона не желае да позволи на нападателя да избяга и направи една крачка напред, за да привлече играч, който е предопределен да отбележи една ера във футбола.

Всъщност представители на клуба, воден от Жоан Лапорта, пътуваха до Истанбул през последните няколко часа, за да се опитат да сключат сделката за Гюлер, като Деко отговаряше за убеждаването на играча.

Реал Мадрид проявява интерес, но вече има играчи на тази позиция

От своя страна Реал Мадрид следи плеймейкъра от известно време, а сега влезе в битката за играча на Фенербахче. Подписването на Гюлер ще бъде част от политиката на клуба за привличане на млади таланти, която донесе толкова много успехи на клуба през последните години и която този сезон има нова глава с подписването на Джуд Белингам, когато той беше само на 19 години.

Основният проблем на Лос Бланкос при справянето с трансфера не е финансов, а спортен и е свързан с вписването на турския играч в състав, който вече включва атакуващи играчи като Родриго, Браим Диас и самия Белингам.

Поради тази причина една от опциите, които клубът обмисля, е да прекрати подписването на Гюлер и да потърси наем в добър европейски клуб, за да може той да завърши процеса на развитие, преди да направи окончателния скок към първия отбор на Реал Мадрид.

Въпреки това не е напълно изключен и вариантът той да пристигне в клуба това лято. Съобщението на Реал Мадрид е, че този проблем няма да отнеме много време и че ще бъде разрешен за добро или лошо през следващите няколко дни. "Лос Бланкос" започват предсезонната подготовка на 10 юли и дотогава те искат съставът да е възможно най-пълен. А вече дори имаше информация, че Карло Анчелоти може да смени постройката на тима заради Джуд Белингам.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички