Барселона и Реал Мадрид дадоха по една жертва след "Ел Класико"


Барселона и Реал Мадрид дадоха по една жертва след "Ел Класико"
Снимка: Getty Images

1905 0

Голямото дерби на Испания "Ел Класико" дойде и отмина, а Реал Мадрид отново записа победа срещу вечния си съперник и то на неговия собствен стадион.

Поражението изпрати Барселона чак на деветото място в Ла Лига с актив от 15 точки - 6 по-малко от лидера в подреждането Реал Сосиедад (21 т.), който обаче е с мач повече от "белия балет" и Севиля (20 т.)!

Поредното неубедително представяне на каталунците не бе единствената лоша новина за ръководството, треньорите и феновете и близо 24 часа след дербито стана ясно, че халфът Френки де Йонг е с контузия. Първоначалните прегледи са показали, че нидерландецът е с разтежение на сухожилието и според вестник "AS" ще отсъства от терените в продължение на 1-2 седмици. 

Карло Анчелоти бе щастлив от победата в "Ел Класико", но също получи неприятна новина часове по-късно - Федерико Валверде, който бе заменен в 72-ата минута от Родриго, е с подобна травма на тази на Де Йонг и ще отсъства десетина дена. 

При едно единоборство с Жерар Пике двамата сблъскаха главите си, а при приземяването си футболистът на Реал Мадрид падна лошо на коляното си и вероятно това е станало причина за разтежението на колянното му сухожилие, пише "Marca".

"Ел Класико" не бе единственото голямо дерби в Европа през изминалия уикенд. На Стария континент се изиграха половин дузина дербита и интересни мачове - ето и пълния ОБЗОР на съботния и неделен футболен ден!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички