Жерар Пике: Сигурно е, че ще завърша кариерата си в Барселона


Жерар Пике: Сигурно е, че ще завърша кариерата си в Барселона
Снимка: Getty Images

1824 0

Защитникът на Барселона Жерар Пике заяви, че е готов да приключи кариерата си на "Камп Ноу". През зимата бранителят ще навърши 35 години, но държи да бъде и титуляр. Той каза пред "Ел Паис", че не желае да се откаже като резерва.

„Не се чувствам като ветеран. Наскоро видях себе си като най-възрастния играч, вкарал за Барса в Шампионска лига, и това ме разстрои. Иска ми се да не бях в такъв списък. Но тогава видях, че настигнах Роберто Карлос по голове и се почувствах по-добре. Много по-добре. Но не се чувствам стар.

Разбира се, вече съм на определена възраст. Когато видя, че не съм толкова важен, както преди, ще си тръгна. Непокорният Жерар все още живее в мен и си прави всякакви шеги. Когато съм физически добре подготвен, го усещам. Няма да съм най-бързият на терена, но все пак мога да се боря с най-добрите и чувствам, че не съм по-лош от тях. Докато това е така, ще играя.

Ще завърша кариерата си в Барса. Това е сигурно. Но няма да приема варианта, в който завършвам кариерата си като резервен играч. Да видим. Ако седя на пейката три месеца и след това е мой ред да играя, тогава добре. Но да остана цяла година? Не, не искам това“, каза Пике.

А Жоан Лапорта проговори дали бъдещето на Роналд Куман зависи от "Ел Класико".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички