Барселона готви чистка след резила, разделя се поне със седмина


Барселона готви чистка след резила, разделя се поне със седмина
Снимка: Getty Images/Guliver

1907 0

В Барселона вече мислят какви реформи да направят след унизителната загуба от Байерн Мюнхен и изглежда, че първите промени ще засегнат първия отбор. Според AS каталунците се готвят да се разделят със 7 играчи, без значение дали ще има извънредни президентски избори.

Един от тях вече бе трансфериран в Ювентус. Става дума за Артур, който влезе в бартерната сделка с "бианконерите" за Миралем Пянич. Следващият, който е пред напускане е Иван Ракитич, който е близо до Севиля. Неговото бъдеще се обсъжда още от миналата година, след като не получаваше достатъчно игрово време.

Нападателят Мартин Брайтуайт също ще напусне клуба, след като не успя да се докаже на "Камо Ноу".  Чилиецът Артуро Видал пък е възможно да бъде използван за разменна монета, като се спряга за сделката с Лаутаро Мартинас. Това важи и за Жуниор Фирпо.

Самуел Умтити също е пред раздяла с клуба, като от Барса дори обмислят раздяла по взаимно съгласие заради заплата от 12 млн. евро годишно, а и контузията му. Не е изненада, че и Дембеле попада в този списък заарди честите контузии.

Изданието допълва, че има играчи, получили вече предупрежението. Това са Нелсън Семедо, Луис Суарес, Нето, Сержи Роберто и Антоан Гризман, които е много вероятно да напуснат при добри оферти за тях. Междувременно, сериозно се обсъжда и какво решение за бъдещето си ще вземе Лионел Меси, като вече има сериозен кандидат за подписа му.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички