Коя е най-голямата загуба в историята на Барселона?


Коя е най-голямата загуба в историята на Барселона?
Снимка: Getty Images/Gulliver

6387 0

Унищожителната загуба с 2:8 от Байерн (Мюнхен) не е най-тежкото поражение за Барселона в клубната история. 1/4-финалната среща в Шампионска лига бе първият двубой от 74 година насам, в който каталунците допускат загуба с 8 гола.

През 1946 година Севиля записва успех с 8:0 за Купата на Краля. Шоуто, изнесено от баварците, все пак остана далеч от най-голямата загуба за Барселона, като през 40-те на миналия век два пъти губи с 11:1.  Най-унизителната от тези загуби е в Ел Класико отново за Купата през 1943 година. Първият полуфинал е спечелен от Барса с 3:0, но в реванша се срива тотално и губи с 11:1.

 

Три години по-рано каталунците губят със същия резултат от Севиля в Ла Лига. Любопитното е, че до 8' Барса има преднина, но между 23' и 83' Севиля разпилява от голове съперника си. В края на същия сезон каталунците завършват на четвърто място, докато Севиля на пето. През 1935 година Барселона допуска загуба с 8:2 от големия си съперник Реал Мадрид. В двубоя Фернандо Санудо вкарва 4 гола, като е играчът с най-много голове в двубой между двата гранда. А Христо Стоичков побесня след погрома за Барселона и посочи кои хора трябва да си тръгнат от клуба.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички