Барселона е напът да се сдобие с изненадващ спонсор за зимни трансфери


Барселона е напът да се сдобие с изненадващ спонсор за зимни трансфери
Снимка: Getty Images

2147 0

Барселона води преговори с инвестиционния фонд CVC с цел да получи средства от тях за зимни трансфери, съобщават редица медии в Испания. Посредник в преговорите е инвестиционната банка "Goldman Sachs", която по-рано финансира клуба с 595 милиона евро.

Разговорите вървят добре и са близо до успех. Според вестник "Спорт" двете страни са на прага на споразумение, но за каква сума става въпрос не се съобщава. "Goldman Sachs" има добри отношения както с Барселона, така и със CVC, заради което иска двете страни да си сътрудничат.

През лятото на 2021 година ръководството на испанската Ла Лига, представлявано от президента Хавиер Тебас, влезе в сътрудничество с инвестиционния фонд от Люксембург. Това доведе до скандали, тъй като Футболната федерация на Испания сметна тази сделка за незаконна.

Недоволни от споразумението бяха и трите водещи клуба на Испания - Реал Мадрид, Атлетико (Мадрид) и самият Барселона. То гласи, че клубовете в Ла Лига и Сегунда дивисион ще получат около 2 милиарда евро, но за това ще дадат на фонда 8% от търговските си приходи и 11% от аудиовизуалните си права. Ето каква сума загуби каталунският гранд от отпадането от Шампионска лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички