Барселона допусна първа загуба с Роналд Куман, Хетафе победи минимално каталунците


Барселона допусна първа загуба с Роналд Куман, Хетафе победи минимално каталунците
Снимка: Getty Images/Guliver

2356 0

Барселона загуби с 1:0 гостуването си на намиращия се във форма Хетафе. По този начин каталунците не успяха да се възползват от грешната стъпка на големия си съперник Реал Мадрид, който също шокиращо допусна поражение от по-непретенциозен съперник - новакът Кадис.

След двубоя каталунците останаха със 7 точки след първите 4 кръга. Това е първа загуба за тима при новия наставник. Хетафе пък е на второто място във временното класиране с 10 пункта. За Барса предстои двубой в Шампионска лига срещу Ференцварош във вторник (20.10).

През първото полувреме в днешния двубой футболистите на Роналд Куман бяха по-близо до попадението, като вратарят на Хетафе Давид Сория бе с основни заслуги двата тима да се оттеглят при резултат 0:0 на почивката. Той отрази удари на Лионел Меси и Клеман Ленгле, като Педри също можеше да се разпише с хубав удар.

През второто полувреме резултатът бе открит от Хайме Мата в 56-ата минута, след като се разписа от 11-метров наказателен удар. Домакините получиха правото да го изпълнят, след като Френки де Йонг се намеси несигурно в собственото си наказателно поле и фаулира противников играч.

Роналд Куман се опита да реагира моментално, като вкара в игра Ансу Фати и Филипе Коутиньо. За съжаление на каталунците, това не даде резултат. Дори напротив - домакините бяха на два пъти близо до второ попадение, докато Барселона така и не направи нужното, за да отбележи или да създаде 100%-ови положения, а контролът на топката не даваше резултат

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички