Реал Мадрид също е имал шокираща оферта към Меси, която той отказал


Реал Мадрид също е имал шокираща оферта към Меси, която той отказал
Снимка: Getty Images/Gulliver

2417 0

Лионел Меси отдавна се разглежда като символ на Барселона, откакто Роналдиньо напусна клуба през 2008 г., но стана ясно, че той е имал възможността да подпише за Реал Мадрид, която той е отказал. Изглежда невъзможно да си представим аржентинеца в бялата фланелка, но това наистина е било както мечтата, така и планът на Флорентино Перес през 2013 година.

Както информира,  италианският журналист Джанлука Ди Марцио, офертата пристигнала точно преди периода на европейско господство на Реал Мадрид и постните години на Барселона на континента. "Предложението от президента на Реал Мадрид Флорентино Перес беше представено през 2013 г. и той предложи 250 милиона евро за аржентинеца“, публикува Ди Марцио в книгата си „Grand Hotel Calciomercato“.

"Тези пари първоначално бяха предназначени за реконструкция на "Бернабеу". Отговорът на Меси обаче е бил изключително откровен, той е казал: "Не отивам в Реал Мадрид, вие си губите времето "."

Тази оферта преди време бе разкрита от Football Leaks през 2018 г., но Ди Марцио успя да хвърли повече светлина върху ситуацията. Истината е, че Реал Мадрид не беше единственият клуб, който се опита да спечели Меси в хода на кариерата му.

Масимо Морати обяви, че е негова мечта да доведе Меси в Интер, но не успя, докато Челси, Пари Сен Жермен и Манчестър Сити също удариха на камък. И все пак, докато се отправяме към юни 2021 г., когато официално изтича договорът на Меси с испанския гранд, никой не знае какво се случва по-нататък, особено с Манчестър Сити, който все още е невероятно заинтересован от нападателя.

По-рано пък се появи информация, че Лионел Меси е имал договорка с Челси - ето повече подробности.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички