Барса мисли за бъдещето: Намери се заместникът на Роберт Левандовски?


Барса мисли за бъдещето: Намери се заместникът на Роберт Левандовски?
Снимка: Getty Images

1850 0

За да не позволи отслабване в редиците си, Барселона вече насочва мислите си към по-далечното бъдеще. Каталунците осъзнават несигурната ситуация със своя голмайстор Роберт Левандовски и желаят да действат навременно.

Решението?

"Fichajes" споделя, че в радарите на "блаугранас" е попаднала надеждата на Борусия Дортмунд Юсуфа Мукоко. Едва 18-годишният нападател впечатлява с изявите си, а испанският колос вече проучва възможностите за евентуалното му привличане.

Ситуацията с двамата тарани

Въпреки че младокът наскоро поднови контракта си с "жълто-черните", ръководството на Барса е решено да се бори за подписа му. На "Камп Ноу" виждат в него перфектния наследник на полския ас. Такова е мнението и на Шави.

Каталунците привлякоха голаджията през лятото на миналата година от Байерн Мюнхен за сумата от 50 милиона евро. Към момента той има 39 гола и 12 асистенции в 56 мача във всички турнира с екипа на испанския клуб. Неговата възраст (35 години) обаче поставя под въпрос това колко дълго ще продължи той да се подвизава на зеления "килим".

Същевременно тийнейджърът бива считан за един от най-обещаващите таланти на своя пост. Той има на сметката си 13 попадения и 8 голови подавания в 78 срещи с мъжкия отбор Борусия Дортмунд.

Наскоро стана ясно, че германският тим планира да отдаде под наем Мукоко поради контузия, която получил в България.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички